Seroendeng

Seroendeng noemde ik in mijn blog van 14 oktober. Samen met de in water gewokte spinazie en taugeh, zoals in dat blog beschreven, heb je een perfecte Sayur Urap! Seroendeng maak je in een droge wadjang, op een matig warme hittebron. Hoe?

Wrijf een opengesneden teen knoflook stevig over de hele bodem en de onderkant van de wand van de wadjang.

Voeg droge geraspte kokos toe, en laat deze onder voortdurend schudden en roeren, langzaam kleuren. Zacht goudbruin wil je.

Alles wat je te snel doet brandt aan en is bitter. Te lang niet roeren? Bitter! Pan niet in beweging gehouden? Yep! Bitter, dus total loss, weggooien en opnieuw!

Je kunt de seroendeng naar wens nog op smaak brengen met een heel klein beetje zout. Voor de Sayur Urap is hij klaar zo. Als bijgerecht bij rijst voeg je wat lekkere pinda’s toe, liefst uit Kawangkoan natuurlijk ( blog van 26 oktober ), maar een vers gebrande en ongezouten vliespinda van je favoriete notenboer doet het ook prima!

Is het echt zo simpel? Jazeker, kijk maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *