pinda

kacang kawangkoanIk heb iets met pinda’s!

Ze zijn onwijs lekker bij bier. Pel pinda’s kunnen je door een slechte film heen slepen. Je kunt er ongelooflijk lekkere sausen van maken.

Nog mooier: ze zijn behoorlijk gezond! Een bron van vitamines, eiwitten en mineralen, waaronder magnesium. Zeker, ze zijn vet, maar het zijn gezonde vetten! Verder zetten ze het lichaam aan tot het aanmaken van serotonine, een lichaamseigen stofje dat leuke dingen doet voor je welbevinden.

Op de foto zie je een zak gebrande pinda’s. Pinda’s worden in Indonesië geteeld op Sumatra, Java en Celebes.  Sumatera, Jawa en Sulawesi zo je wilt.

Deze zijn van Sulawesi Utara, Noord Celebes, uit Kawangkoan, de geboorteplaats van mijn grootmoeder, Emma Pangemanan. Vandaag de dag is Kawangkoan de grootste leverancier van pinda’s in heel de Minahasa! Zou de liefde voor pinda’s dan toch in mijn genen zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *