FoodBlog

 

FoodBlog bij KingsDish!

Vanaf nu met enige regelmaat: een FoodBlog met weetjes en feiten over eten. recepten en wat nog meer ter tafel komt. Check this!

Wokking on water!

Bij het bereiden van voedsel in een wok, voor mij nog steeds wadjang trouwens, ben je waarschijnlijk geneigd naar de fles met olie te grijpen. Dat werkt ook heel goed, en is voor sommige gerechten zelfs onovertroffen.
Ingrediƫnten met een erg delicate smaak zijn soms toch beter af met iets anders, water bijvoorbeeld!
Water? Ja, water. En wel in net zulke kleine hoeveelheden als welke je bij olie zou gebruiken!

Moet je daar even over denken? Niet doen! Doen!

Wat gaan we doen?

Recept

Wilde spinazie en taugeh uit de wok.

nodig:

* bosje wilde spinazie
* 500 gr. taugeh
* wokwater ( kraanwater in een kannetje of hergebruikt waterflesje )

voorbereiding:

was de spinazie goed, en sla het water lichtjes af. (beetje schudden boven de gootsteen volstaat ).
snij de onderste centimeter van de stelen af en gooi deze stukjes weg. Snijd de blaadjes af en leg blaadjes en steeltjes apart weg.
spoel de taugeh goed af met heet water uit de kraan, laat kort uitlekken in een vergiet.

bereiding

Zet je wok op hoog vuur en laat even goed warm worden.

Check met wat druppels wokwater of je pan goed heet is. Het sist dan, de druppels rollen over de bodem en het water verdampt snel!
Als hij warm genoeg is doe je de spinazie stengels erbij, even rond laten gaan met spatel of door schudden ( als je een wok met een steel hebt tenminste ). Voeg nu de taugeh toe, blijf de groenten in beweging houden, als de pan gte droog is steeds kleine beetjes wager bijgeven. Als derde en laatste voeg je de spinazie blaadjes toe, elk toevoeging max twee minuten. De goede rekenaars hebben de kooktijd nu al vastgesteld op 6 minuten. Gevoegd bij de 4 minuten voorbereiding van snijden en wassen dus 10 minuten!
Je kunt dit warm, lauw en koud eten.

Lekker met rijst en seroendeng!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *